Wykonanie
budyń na "Gérard-zie" .. czyli
ciastko francuskie z
budyniem i
ananasem .. a
ciastko zostało ochrzczone popularnym francuskim imieniem ... tak ponieważ pierwsza myśl była
budyń na francuzie - ale takie już były :) , więć u mnie będzie "Gérard" dla odmiany :)PRZEPIS NA 12
CIASTEK:1 płat gotowego
francuskiego ciasta1
jajkobudyń - poniżej przepis2 plastry swieżego
ananasa
z ciasta wycinamy 24 kwadraty ... 12 kwadratów kładziemy na papier do pieczenia smarujemy rozmąconym
jajkiem, z reszty kwadratów wycinamy
ramki ... jak na zdjęciu..

Kładziemy
ramki na wcześniej położone kwadraty na papierze do pieczenia ...również smarujemy je
jajkiem
do środka kwadratów nakładamy wystygnięty
budyńPRZEPIS NA DOMOWY
BUDYŃ:1 1/2 szklanki
mleka2 łyżki krupczatki /
mąki ziemniaczanej2 łyżki
mąki pszennej1/2 szklanki
cukru1
żółtko2 łyżki
masłaZagotować szklankę
mleka , do reszty
mleka dodajemy
mąki ,
cukier oraz
żółtko - miksujemy żeby nie bylo grudek , do gotującego się
mleka dodajemy nasz
miks mleczno - jajeczny cały czas mieszając , ja używam zawsze miksera i nie ma wtedy grudek :) miksować do zagotowania ...Gdy
budyń wystygnie zmiksować go z miękkim
masłem :)